Blog

Antikrundan 30 Augusti 2015. Läckö slott.

Antikrundan, en resa till Läckö slott i ord och bild.

Huvudroller. Eddy, Carina, Leffe och Urban bakom kameran.
Också medverkande. Pernilla Månsson Colt, Anne Lundberg, Knut Knutsson, Bo Knutsson, Björn Gremner, Claes Moser, Eva Seeman, Joakim Bengtsson, Lars-Yngve Johansson och Max Sjöberg med flera.

Eddy och jag åkte från Nossebro vid 6 tiden och var vid Läckö slott ca 06:40. Som synes på de första bilderna var vi i god tid men inte först i kön. Vi var på 4 och 5 plats och vad vi förstår så slogs det gamla rekordet 06:20 för tidig ankomst. Det var en dam på plats vid 06:10 denna morgon. SVT hade 50 personer på plats för produktionen och SR P4 var också där plus annan media. SVT intervjuade mig, Eddy och Carina eftersom vi stod så långt fram i kön men självklart blev det fler intervjuer längre ner i slottsbacken. Vi får se om nått kommer med i programmet efter nyår. Jag måste säga att det var en upplevelse. Vi var tidiga men det lönade sig. Att köa var inte tråkigt, alla som var där hade ju ett gemensamt mål med dagen och mycket att prata om. Vi åt frukost tillsammans och fikade. Pratade och skrattade.
Allt efter experterna kom så blev det mer och mer prat, hejande och fotande och vi förstod att snart är det allvar. Anne Lundberg hälsade oss välkomna och vi blev insläppta till borggården där det var riggat för tv inspelning och med värderingsbord. Jag får nog säga att det var rätt rörigt när vi väl var inne. Det hela tog ca en timme för oss.  Det var roligt att prata med experter man sett på tv. Alla var mycket trevliga. Jag hade en del saker med mig så klart men inte blir jag rik på kuppen men det var roligt att få reda på ålder och ursprung. På det hela. Toppen!
#antikrundan #antikt #läcköslott #gamlating #läckö #slott #experter #svt
 

Marknadsafton.

Marknadsafton med Retroloppet.

Jag var på plats för att  fotografera Annelie från Nossebro Gymmix som höll i uppvärmningen så att alla som skulle delta i det 1,3 km långa motionsloppet hade kropparna i form.

Ett plus var om man var "retroklädd" som ni kan se på bilderna.
Jag lyckades fota Karin Kälström, Maria Alfredsson och Britta Johansson som med sina retro gympakläder var helt enkelt toppen. Lika så kom Elisabeth Andersson och Katarina Gunnarsson förbi med retroutstyrsel i rätt snitt, men flera kända ansikten fanns såklart på plats :-)

Uppdaterad hemsida. Updated webpage.

Då har jag uppdaterat hemsidan.

Ny layout, nya bilder och ett mycket renare intryck.
Hoppas det faller er i smaken. Klicka runt och lek med de nya valmöjligheterna.
Jag har fått godkänt har hemma i alla fall. Välkomna :-D

Här är ett smakprov från Gallery - Coming or going i menyraden. Modell, Emelie K L.

Picknick Festival. Djupsås Festplats 1 Aug 2015.

Lördagskvällen planerades tidigt med kontroll av cyklar, pumpning av däck. Montering av festivalutrustning och packningen. Vid 17:00 bar det iväg till Djupsås Festplats.
Mina reskompisar var Annelie, Carina och Leffe. Med lite musik och annat viktigt i kylbagen var humöret på topp eller åt åtminstone tills jag tog en höger sväng så vi cyklade lite fel men allt ordnade upp sig och vi var på plats i tid för det första bandet. Picknick Festival anordnas av Johan Rundkvist och Andreas Andersson plus ett antal glada kompisar som fick allt att funka. Det fanns kiosk och grill möjligheter plus aktiviteter för barn mm. Bra ordning och mycket trevligt.
För mer info gå till www.pnfestival.se

Banden för kvällen var. Amplified Egos, Proggs, D Point, The Rickety Sticks, Line 4, M.A.D. Krooks och Out of order. (info hämtat från pnfestival.se)
Ska jag ge extra cred så får det gå till Proggs för bästa show och till Line 4 där grabbarna inte var mer än 15 år men visade stor potential, bara mer scennärvaro så.

Som vanligt när det gäller livemusik och fotografering så är bildkvalitén inte 100% men vad gör man. Kommentera gärna här på inlägget.
Kom ihåg att jag äger rättigheterna till alla bilder. Ta kontakt med mig om något är av intresse. Det finns fler bilder än dom jag visar här.

Flower Power. Utflykt till Magnolia.

Annelie kom med den lysande iden att vi skulle ta brunch på Magnolia idag. Anders hängde med likaså farmor Ingrid. Som vanligt fotade jag en del, här är resultatet.

Utflykt till Stenungsund. Tredje och sista delen.

Till sist vill jag visa några landskapsvyer från Stenungsön. Tjörnbron, sundet och badplatsen.
Det blev lite tuffare framkallning, highdef och varmtonad.

Utflykt till Stenungsund. Del 2.

Som jag sa tidigare så for Jag och Annelie till Stenungsön igår. Vi hade hittat en naturstig som lät intressant och här ser ni några naturbilder från den korta vandringen. Döda och nyfödda träd som försöker sträcka sig igenom de vuxna kronorna. Några blommor och blad gör sitt bästa för att hitta solens strålar.

Utflykt till Stenungsund. Del 1

Vi tog en tripp till Stenungsön och Spekeröd idag.
Här är några bilder där Annelie fick vara i centrum.

Roadtrip till Kroatien

Nu skall jag göra ett första inlägg om vår resa till Kroatien. ( och kanske sista tills vi kommer hem )

Resan tog 32 timmar och var väl ok. Chaufförerna hade AC på mest hela tiden vilket medförde att jag och Annelie frös eftersom vi satt direkt bakom dom. Vi har två roliga killar som kör, Kent-Ove och Johnny plus Lena vår guide som kallas "morsan"

Vi har fått se mycket vackra vyer men det är klart att Danmark och Tyskland bjöd mest på motorväg. Därför visar jag inga foton för än vi kom in i Österrike. Inte heller har jag fotat hotellrummet, än! Hotellet är väl ok men jag ger den inte mer än två :-):-) 
Internet uppkopplingen här på hotellet är inte det snabbaste så uppladdning av foton tar evigheter. Därför får vi se om det kommer nya inlägg här från Kroatien.

Då så, fotona ni ser är alltså från Österrike, Slovenien och Kroatien. De sista är tagna från vår balkong.
De flesta foton är tagna igenom bussfönster så ni får ha överseende men bildkvalitén.