Blog

Röster i Radio 1946. Nr 1

Röster i Radio 1946, Nr 1. 30 dec till 5 jan.

Ett projekt med historiskt värde då det är 70 år sedan dessa bilder publicerades första gången.
Det är dock bara ett axplock av innehållet som jag visar. Vill man veta mer om vad som skrivs
i varje upplaga så kan man kontakta mig.

Varje vecka under 2016 kommer jag att visa framsidan av tidningen och några roliga annonser
från den tiden, även "Veckans Dikt" och nån seriestripp. I denna första visning av bilder från RiR 46 finns en bild på Hjördis Schymberg från studioframförandet av "Regementets Dotter" som spelades upp live i studio torsdagen den 3 jan, kl 20:30. En rolig läsning är mittuppslaget med tablån från nyårsafton 1946.

Hur kan jag då visa bilder från 1946. Jo, jag fotar av vissa delar ur original tidningar.
För ca 15 år sedan hittade jag några lådor i ett uthus på den gård jag och familjen ägde. I lådorna fann jag flera årgångar av RiR. Jag bestämde där och då att en dag skall jag visa dessa veckotidningar som ett fotoprojekt och historiskt dokument eftersom originalen finns. Det är ju före Televisionens intåg och radion var dåtidens fönster mot Sverige och världen.
Så Röster i Radio var alltså före Röster i Radio - TV. RiR 1930 till 1957 och RiR-TV 1957 till 1994
enligt Wiki. Den officiella starten av TV sändningar var 1956 enl. Wiki.

Hoppas ni tycker det kan vara roligt att följa RiR från 1946, 70 år sedan utgivningen.

 

Klicka på bilderna för att förstora.

 

Framsidan