Blog

Antikrundan 30 Augusti 2015. Läckö slott.

Antikrundan, en resa till Läckö slott i ord och bild.

Huvudroller. Eddy, Carina, Leffe och Urban bakom kameran.
Också medverkande. Pernilla Månsson Colt, Anne Lundberg, Knut Knutsson, Bo Knutsson, Björn Gremner, Claes Moser, Eva Seeman, Joakim Bengtsson, Lars-Yngve Johansson och Max Sjöberg med flera.

Eddy och jag åkte från Nossebro vid 6 tiden och var vid Läckö slott ca 06:40. Som synes på de första bilderna var vi i god tid men inte först i kön. Vi var på 4 och 5 plats och vad vi förstår så slogs det gamla rekordet 06:20 för tidig ankomst. Det var en dam på plats vid 06:10 denna morgon. SVT hade 50 personer på plats för produktionen och SR P4 var också där plus annan media. SVT intervjuade mig, Eddy och Carina eftersom vi stod så långt fram i kön men självklart blev det fler intervjuer längre ner i slottsbacken. Vi får se om nått kommer med i programmet efter nyår. Jag måste säga att det var en upplevelse. Vi var tidiga men det lönade sig. Att köa var inte tråkigt, alla som var där hade ju ett gemensamt mål med dagen och mycket att prata om. Vi åt frukost tillsammans och fikade. Pratade och skrattade.
Allt efter experterna kom så blev det mer och mer prat, hejande och fotande och vi förstod att snart är det allvar. Anne Lundberg hälsade oss välkomna och vi blev insläppta till borggården där det var riggat för tv inspelning och med värderingsbord. Jag får nog säga att det var rätt rörigt när vi väl var inne. Det hela tog ca en timme för oss.  Det var roligt att prata med experter man sett på tv. Alla var mycket trevliga. Jag hade en del saker med mig så klart men inte blir jag rik på kuppen men det var roligt att få reda på ålder och ursprung. På det hela. Toppen!
#antikrundan #antikt #läcköslott #gamlating #läckö #slott #experter #svt