Blog

Nossebro Fotoklubb 2 mars 2014

Så här kan det gå till på NFKs möten. Vi firade att Elisabeth varit rökfri i 5år (tack för fikat :-) och där efter var det dags för mötets huvudämne denna gång. Vi testade, pratade och skrattade och allt kretsade kring kamerablixtar. Eftersom alla utom jag är Nikon frälsta och jag är den där konstiga Pentax gubben så blev det en del snack om Nikons olika modeller. Någon hade en 600, en annan en 700 och en 800 och så vidare. Jag har en gammal Sunpak auto 36FD och jag med någon mer i sällskapet kom fram till att min Sunpak funkar väl så bra som nya, avancerade och komplexa blixtar. Vi testade olika filter framför blixtar och Elisabeth visade en uppsättning blixtprylar så som Beautydish , Softbox , Spotkon med raster och till exempel en Interiör-Glob. Det blev förstås lite prat om allt möjligt. Patrik och Patrik Z jämförde fotoväskor och avslutningsvis så kollade vi på Johnnys fina landskapsbilder.